Waar het eigenlijk om gaat… | columnpje

De laatste posting op deze site was 10 maart. Outlines van verschillende stukjes stonden al klaar om op 16 maart te worden gepost, de dag na de verkiezingen. Maar welbeschouwd was de uitslag nog behoudender dan ik had verwacht; tot vandaag had ik de energie er niet voor om ook maar naar de site te kijken. (Dienstbare energie had ik overigens wel gehad als er inzendingen waren geweest.)

De opgetelde stemmen voor alle partijen die structurele vernieuwing van het politiek/bestuurlijk systeem nastreven, waren nog niet eens goed voor één Kamerzetel. Uiteraard daargelaten de conservatieven van Forum voor Democratie, die met twee zetels het pluche betraden. (De vraag blijft wel hóé ze hun inmiddels fameuze partijkartel gaan breken, vandaar dat ik ze niet meetel, nog niet.)

Kennelijk, als het erop aankomt, kiest het Nederlandse electoraat voor zekerheid; van links tot rechts, van progressief tot conservatief. Als onbezoldigd webmaster vanaf WijThorbecke’s begin – en “internetactivist” zoals iemand mij ooit noemde sinds eind jaren negentig – heb ik afgelopen weken niet de energie kunnen vinden om “mijn” recensie af te maken, mijn ideeën, over hoe nu verder met deze verkiezingsuitslag. (U kunt wel meekijken, transparantheid staat voorop en tenzij ik nieuwe brandstof krijg, kom ik er ook niet meer op of aan.)

Maar waar gáát het dan (wel) om?

Paul Smit (“cabaretier en coach”) en Patrick Kicken (“radiodeejay en doerak”) zijn al een tijdje bezig met NonDualiteit TV, een bewustmakingskanaal op YouTube met als insteek: Alles = één. En: er is geen goed, er is geen slecht; er zijn slechts ervaringen. En meer van dat soort hogere neogeitenwollensokkentaal (aardig bedoeld). Op hun kanaal trekken veel Nederlandse semi-goeroes voorbij die dit allemaal beamen en hun licht erover laten schijnen. Aanrader dus voor wie het betreft.

Waar beide heren zeker in zijn geslaagd is om deze wijsheden in een speelfilm voor het grote publiek te krijgen: Alles is Niets. Dit soort gewonemensentaal, zeker als het verhalenderwijs is, daar word ik wel door getriggerd. Dus in plaats van zelf nog anderhalf uur aan mijn verkiezingsuitslagrecensie te wijden, vraag ik u anderhalf uur aan deze film te besteden.

Veel plezier!
Richard Reekers

 

PS – hier alle sites (en het zijn er veul!) van de heren (en groep rondom) Kicken en Smit op rij.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.wijthorbecke.nl/waar-het-eigenlijk-om-gaat-columnpje/

Eberhard van der Laan geïnterviewd door zijn vrouw Femke van der Laan

In het verkiezingsgeweld nu het woord aan iemand van de gevestigde die op een weinig-conventionele manier wordt geinterviewd, en met dito antwoorden en opmerkingen komt en bovendien iemand die wij graag hier online willen vereeuwigen.

(Uit de livestream zondag 25 september 2016)


Eberhard van der Laan geïnterviewd door zijn vrouw Femke van der Laan from De Balie on Vimeo.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.wijthorbecke.nl/eberhard-van-der-laan-geinterviewd-door-zijn-vrouw-femke-van-der-laan/

Vorige wk in VK, nu uit vergetelheid: 18 democratische vernieuwingen

Vorige week zaterdag hadden wij al ons oog op onderstaand artikel laten vallen uit De Volkskrant. Zééér onderhoudend. Toch wachtten wij met re-publicatie ervan.

Immers, a) de content is niet van ons en b) eens kijken wat het gaat doen in het verkiezingsgeweld.

Nou, helemaal niets dus. Vandaar, op herhaling…

“18 ideeën: zo blazen we de democratie nieuw leven in

We vroegen 500 wetenschappers naar ideeën over democratie”

Lees daar verder …

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.wijthorbecke.nl/vorige-wk-in-vk-nu-uit-vergetelheid-18-democratische-vernieuwingen/

Mini-symposium onderzoek basisinkomen 10 maart Den Haag

Aanmelden daar verder…

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.wijthorbecke.nl/mini-symposium-onderzoek-basisinkomen-10-maart-den-haag/

Alle NL-partijen op rij met basisinkomen in programma

basisinkomen_in_deelnemende_partijenLees daar verder…

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.wijthorbecke.nl/alle-nl-partijen-op-rij-met-basisinkomen-in-programma/

Oudere berichten «