↑ Terug naar Denktanks

Postbus151.nl – Zendtijd voor Maatschappelijke Geluiden

email button 60pxPostbus151.nl – Zendtijd voor Maatschappelijke Geluiden is een project/denktank van WijThorbecke om ten minste wekelijks, net vóór het Achtuurjournaal, een burgerinitiatief in de schijnwerpers te zetten. Postbus151.nl is actief en meewerkend sponsor van het 11-12-13-event en -nazorg.

logo-PB151-groot-versie2-met-WT

Initiatiefnemer Richard Reekers heeft het project ook opgegeven als Publieke Veranderaar; de PUBLIEKE omroep is immers van ons. Natuurlijk hebben we internetsites en social media om te communiceren over onze mooie initiatieven. Maar… jouw “volgers” kennen je al. Al die volgers “like’en”, “ReTweeten etc hun eigen verhaal. Gevolg: een tsunami aan internetberichten. Mensen  die nog niet tot jouw community behoren, zien door de bomen het bos niet meer.

Stel je dan eens voor… Je zit op de bank en liefst meerdere keren per week maak je kennis met een buurt waarvan de inwoners eenmaal per maand de straat vegen. Of een lokaal energiebedrijfje. Of “Hé, de Aquaponics community??” Of… noem-maar-op.

“Hoe doen zij het? Bestaat dat dan ook? Joh, wat leuk!”

Gewoon, mensen zoals jij en ik; tussen geld verdienen (STER) en wereldnieuws. Zij vinden het fijn om (op TV!) te tonen wat en hoe ze het doen. En grote kans dat bankzitters geïnspireerd raken om iéts te doen. Enne… terugzoeken is ook heel makkelijk: Postbus151.nl natuurlijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.wijthorbecke.nl/denktanks/postbus151-nl/